KAYDUL

HUKUK


Kanunlar » İdare Hukuku »
Cuma, 29 Mar 2024

Araçların Tescil Edildikleri Amacın Dışında Kullanılması

Araçların tescil dışında kullanılması Kara Yolları Trafik Kanunu'nun Ek 2. maddesinde düzenlenerek yaptırıma bağlanmıştır. Buna göre;

 Araçlarını MOTORLU ARAÇ TESCİL VE TRAFİK BELGESİNDE GÖSTERİLEN MAKSADIN DIŞINDA KULLANANLAR İLE SÜRÜLMESİne İZİN VEREN ARAÇ SAHİPLERİ 14.400.000.- lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Ayrıca araç 15 gün süre ile trafikten men edilir.

 İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde TİCARİ AMAÇLI YOLCU TAŞIYAN KİŞİYE, ARAÇ SAHİBİNE, BAĞLI BULUNDUĞU DURAK, İŞYERİ VE İŞLETMELERİN SORUMLULARINA birinci fıkrada gösterilen idari para cezası üç kat olarak, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekerrürü halinde ise beş kat olarak uygulanır. Ayrıca, araç her defasında altmış gün süre ile trafikten men edilir.

Ayırıcı işareti bulunmayan üçüncü fıkra kapsamındaki araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara da birinci fıkrada belirtilen cezanın üçte biri oranında idari para cezası uygulanır.


 


e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.