KAYDUL

HUKUK


Mahkeme Kararları » İş Hukuku »
Perşembe, 02 May 2024

Aynı fabirakada fakat sürekli değişen taşeron firmalarda çalışan işçi; kıdem ve ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm işçilik alacaklarını asıl işverenden talep edebilir

T.C.

İŞÇİ-İŞVEREN UYUŞMAZLIKLARI HAKKINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY

22. HUKUK DAİRESİ

E. 2012/21172

K. 2013/7464

T. 5.4.2013

DAVA : Davacı, kıdem, ihbar tazminatı, yıllık izin ücreti, hafta tatili ücreti ve genel tatil ücreti alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.

Mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.

Hüküm süresi içinde davacı ve davalı M... Şti. avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:

KARAR : Davacı, davalılara ait işyerinde 01.08.2007-15.09.2011 tarihleri arasında çalıştığını, müteahhit firmalar değişmesine rağmen aynı fabrikada çalışmaya devam ettiğini ve iş sözleşmesine hiçbir gerekçe göstermeksizin son verildiğini belirterek kıdem ve ihbar tazminatı ile bir kısım işçilik alacaklarının davalılardan tahsilini talep etmiştir.

Davalılardan T... A. Ş. vekili müvekkili ile diğer davalı arasında herhangi bir ticari ilişki bulunmadığını, sözleşme veya fason iş verme gibi bir ilişkinin mevcut olmadığını, diğer davalı hakkında herhangi bir bilgilerinin bulunmadığını, davacının müvekkili şirketin çalışanı olmadığını belirterek davanın husumet yokluğu sebebiyle reddine karar verilmesini istemiş, diğer davalı M...Şirketi vekili ise davacının sözleşmesinin feshedilmediğini, bunun Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarından görülebileceğini, feshedildiği belirtilen tarih ve sonrasında primlerinin ödendiğini, kayıtlarda sehven yapılan hatanın düzeltildiğini, ücretlerinin ödendiğini, davacının fazla çalışma yapmadığını, genel tatil ve bayramlarda çalışma olmadığını, iş sözleşmesini davacının feshetmesi sebebiyle tazminat hakkı bulunmadığını belirterek davanın reddini istemiştir.

Karar, taraf vekillerince süresi içinde temyiz edilmiştir.

1-Davalının tüm temyiz itirazları ile davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan sair temyiz itirazları yerinde değildir.

2-Davalılardan T... A. Ş. asıl işveren olduğu halde diğer davalı şirket ile birlikte müteselsilen sorumlu tutulması gerekirken T... A.Ş.'ne karşı açılan davanın husumet yokluğu sebebiyle reddine karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.

SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten dolayı BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 05.04.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Tags: bakırköyde iş davaları avukatı | bursa iş avukatı | çağlayanda iş davaları avukatı | iş davaları | iş davaları avukatı | istanbulda iş davaları avukatı | kartalda iş davaları avukatı | kıdem tazminatı avukatı


e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.