KAYDUL

HUKUK


Mahkeme Kararları » İdare Hukuku »
Cuma, 03 May 2024

Sendikanın Bir Günlük İş Bırakma Eylemine Katılma ve Aylıktan Kesme Cezası

T.C.

DANIŞTAY

12. DAİRE

E. 2011/1142

K. 2013/3266

T. 30.4.2013

ÖZET : Dava, rötgen teknisyeni olarak görev yapan davacının bağlı bulunduğu sendikanın almış olduğu bir gün iş bırakma eylemi kararına katılmasından dolayı hakkında Baştabiplik tarafından uygulanan aylıktan kesme cezası işleminin iptali talebin ilişkindir.Hastane Baştabipliği tarafından uygulanan Aylıktan Kesme Cezasında hukuka aykırılık bulunmamaktadır.Karar onanmalıdır.

DAVA : İstemin Özeti: Davacı sendikanın üyesi olan ve Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde röntgen teknisyeni olarak görev yapan M. A. D.'un Türk Sağlık Sendikası Genel Merkezi'nin ve bağlı olduğu konfederasyon olan Türkiye Kamu Sendikası'nın almış olduğu karar uyarınca 25.11.2009 tarihindeki bir günlük iş bırakma eylemi kararına katılmasından dolayı 657 Sayılı Kanunun 125/C-a maddesi uyarınca "1/8 Oranında Aylıktan Kesme Cezası" ile tecziye edilmesine dair 17.2.2010 gün ve 54 Sayılı Denizli Server gazi Hastanesi Baştabipliği işleminin iptali yolunda Denizli İdare Mahkemesince verilen 28.10.2010 tarih ve E:2010/260; K:2010/1154 Sayılı kararın bozulması istenmektedir.

Savunmanın Özeti: Savunma verilmemiştir.

Danıştay Tetkik Hakimi: Şaban Kazak

Düşüncesi: İdare Mahkemesince verilen karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup, bozulmasını gerektirecek bir neden de bulunmadığından temyiz isteminin reddi ile anılan kararın onanması gerektiği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Hüküm veren Danıştay Onikinci Dairesince işin gereği düşünüldü:

KARAR : İdare ve vergi mahkemeleri tarafından verilen kararların temyiz yolu ile incelenerek bozulabilmeleri 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 49.  maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür. İdare Mahkemesince verilen karar ve dayandığı gerekçe, hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep de bulunmadığından,

SONUÇ : Temyiz isteminin reddi ile anılan kararın ONANMASINA, temyiz giderlerinin istemde bulunan üzerinde bırakılmasına, bu kararın tebliğ tarihini izleyen 15 ( onbeş ) gün içerisinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere 30.04.2013 tarihinde oyçokluğu ile karar verildi. (Kaynak: Kazancı Bilgi Bankası)



e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.