KAYDUL

HUKUK


Mahkeme Kararları » İdare Hukuku »
Cuma, 03 May 2024

Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Kamulaştırılan Fakat Uzlaşılamayan Taşınmazlarda Kamulaştırmasız El Atma

YARGITAY 5. HUKUK DAİRESİ, E. 2015/1587-K. 2015/12800 ve  8.6.2015 tarihli karar: 

Dava, kamulatırmasız el atılan taşınmaz bedelinin tahsili istemine ilişkindir. Davacılara ait gecekondu ve müştemilatın kısmen içerisinde bulunduğu Keçiören Belediyesi'ne ait parselle ilgili olarak Keçiören Belediye Encümeninin kararı ile Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gecekonduların kamulaştırılmasına karar verildiği, ancak davacılarla uzlaşılmadığı, tebligatla, 30 gün içinde elektrik ve su aboneliklerini kapatıp gecekonduyu boşaltarak tahliye etmeleri gerektiği bildirilip, yine dava konusu yapı ve müştemilatların olduğu parselde bir kısım gecekonduların yıkılıp, bir kısmına yıkım için tebligatlar yapıldığı ve Dairemizden geçerek kesinleşen dosyalarda bir kısım gecekondu sahiplerinin açtığı davaların sonuçlandığı, bu alan içinde inşaat ve hafriyat çalışmalarına başlandığı, dolayısıyla dava konusu gecekonduya muhdesat ve ağaçlara bölgenin genel olarak topografik yapısının bozulması ve proje bütünlüğü gözetildiğinde kamulaştırmasız el atma olgusu gerçekleşmiştir.

Bu durumda, işin esasına girilerek, davacının tapulu arazisi üzerindeki yapı, muhdesat ve ağaç bedellerinin davalıdan tahsiline karar verilmesi gerekir.


e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.