KAYDUL

HUKUK


Mahkeme Kararları » Medeni Hukuk »
Cuma, 26 Nis 2024

Aynı Bölgede Kamulaştırılan Taşınmazlara Biçilen Değer

Aynı bölgede kamulaştırılan taşınmazlara biçilen değer eldeki dosya için kesin hüküm olmamakla birlikte takdiri delil niteliğindedir.

  1. Mahkemece bilirkişi incelemeleri yaptırılmıştır. Alınan raporlar değer biçme yöntemi bakımından yasa hükümlerine uygundur. 
  2. Ancak; Davalı idare, dava konusu taşınmazın bulunduğu bölgede aynı amaçla kamulaş­tırılan taşınmazlara düşük değer biçildiğini savunduğuna göre, sözü edilen dava dosyalarının bu dosya içerisine getirtilmesi, verilen kararlar kesinleşmiş ise bunların kesin hüküm olmamakla birlikte takdiri delil niteliğinde olduğunun göz önünde bu­lundurulması, kesinleşen dosyalardaki değerlendirme tarihi ile bu dosyadaki değer­lendirme tarihi arasındaki fark da gözetilerek dava konusu taşınmaza değer biçilmesi için bilirkişi kurullarından ek rapor alınması ve sonucuna göre karar verilmesi ge­rektiği düşünülmeden eksik inceleme ile kamulaştırma bedelinin fazla artırılması doğru görülmemiştir. Hükmün Bozulmasına, (5.Hukuk D. 15.06.2000 gün ve 2000/9783-10890)


e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.