KAYDUL

HUKUK


Mahkeme Kararları » Medeni Hukuk »
Pazartesi, 29 Nis 2024

İki konutu bulunan ve emekli olan ve bu şekilde düzenli ve sürekli geliri bulunan davacının yoksulluk nafakasına muhtaç olduğundan söz edilemez.

Yargıtay

2. Hukuk Dairesi

E. 2012/222, K.2012/19507

T. 11.07.2012

1.  Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.

2.  Yoksulluk nafakasının amaca, boşanma sonucunda yoksulluğa düşecek olan ve boşanmada daha fazla kusuru bulunmayan eşin, asgari yaşam gerek­sinimlerinin karşılanmasıdır.

Davacı emekli olup, düzenli ve sürekli emekli maaşının bulunduğu ve ken­disine ait iki konutunun olduğu toplanan delillerden anlaşılmaktadır. Davacı­nın mevcut geliri ve malvarlığı dikkate alındığında boşanma yüzünden yoksul­luğa düşeceği kabul edilemez.

Bu husus gözetilmeden yetersiz gerekçe ile davacı yararına yoksulluk nafa­kası takdir edilmesi doğru bulunmamıştır.

SONUÇ

Temyiz edilen hükmün yukarıda 2.bentte gösterilen sebeple BOZULMA­SINA bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin ise yukarıda 1.bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 11.07.2012 tarihinde oybirli­ğiyle karar verildi.


Tags: boşanma davası | daha az kusurlu olmak | nafaka talebi


e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.